Bestickkorg eller besticklåda till diskmaskin – vilket är bäst?

0
126

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När du ska köpa en ny diskmaskin finns det många saker att ha i åtanke och fundera över. De allra flesta glömmer dock bort hur viktigt det är att se över hur besticken placeras i diskmaskinen.

Om du skulle välja ett system som inte passar i ditt hushåll kan det leda till mycket irritation. Ta dig därför tid att studera de olika alternativen innan du investerar i en diskmaskin.

Mobilt eller fast system?

En bestickkorg går att plocka ut ur diskmaskinen. Det här kan underlätta när du ska fylla och tömma diskmaskinen. Alla har vi inte förvaringen för besticken precis bredvid diskmaskinen och det går då snabbare att tömma en bestickkorg eftersom du kan ta den med dig.

En besticklåda sitter fast på plats i diskmaskinen och det här passar inte in i alla kök och alla hushåll.

En besticklåda är organiserad

När du sätter i smutsiga bestick i en besticklåda måste du organisera allt på en gång. Det här underlättar något enormt när du ska tömma diskmaskinen. Även om det kan ta lite längre tid att fylla diskmaskinen sparar du mycket tid när det är dags att tömma den.

Du kan organisera en bestickkorg men det kräver lite mer disciplin av dig. Eftersom det är lätt att kasta i besticken huller om buller kan det ofta leda till att det tar lite längre tid att tömma en bestickkorg.

Hur mycket plats behöver du för glas?

En besticklåda sitter alltid högst upp i en diskmaskin. De här kan leda till att större glas såsom vinglas inte får plats. Om du föredrar att handdiska vinglas är det här inget problem.

Men om du vill få plats med allt i diskmaskinen är det bättre att välja en bestickkorg då det skapar mer utrymme för stora glas. Då får du plats till annat viktigt (tex. Tallrikar, glas, grytor etc) i diskmaskinen och slipper tränga ihop allt på en liten yta vilket riskerar att det inte blir rent.