Budgetvänlig födelsedagsfest

0
878

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har du tänkt överraska en vän eller familjemedlem på födelsedagen, men har en väldigt låg budget? Oroa dig inte, för här delar vi med oss av våra bästa tips på hur du fixar budgetfesten för alla tillfällen!

Gäster och lokal

Det första du bör planera är hur många personer du har tänkt bjuda. Beroende på antalet gäster kan du sedan välja om du vill hyra en lokal, boka bord på en restaurang eller ordna festen hemma hos någon, antigen inomhus eller utomhus. Om evenemanget ska firas på sommaren kan du till och med ordna festen i en mindre park eller på stranden. Om festen ordnas utomhus krävs dock lite mer planering för dekorationer, sittplatser och servering. Om du har en väldigt tight budget kan ni även fira men picnic eller knytkalas, så alla gäster kan ta med något smått och gott.

Tema och program

Temafester är alltid lika roliga! Genom att först välja ett tema är det lättare för dig att planera dekoration, musik och meny. Vill du ordna en klassisk sommarfest med blommor och jordgubbstårta, en maskerad eller inspireras av ett specifikt årtionde, som det färgglada åttiotalet eller eleganta 20-talet? Om du ordnar en överraskningsfest bör du givetvis välja ett tema som passar personen som fyller år. Om personen i fråga till exempel älskar filmer kan ni fira med ett Hollywood-tema. Det finns massvis med enkla dekorationer som du kan beställa online eller själv pyssla ihop. Kolla även efter roliga lekar och spel och skapa en lista med låtar som passar in på temat.

Budgetpresenten

Det finns många vackra gåvor som inte kostar skjortan! Till din mamma eller syster kan du ge ett handgjort smycke, en växt eller en lyxig tvål. Är det din pappa eller bror som fyller år kan en personlig present som en kaffekopp, nyckelring eller canvastavla med ett tryck som du själv designat. Flera fantastiska presenttips för män hittar du här.