måndag, november 29, 2021

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Jämför kreditkort för att hitta ett som passar dig

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Du kanske har funderingar på att skaffa dig ett kreditkort? Det finns ju idag rätt många olika varianter av dessa så väl som det finns många kortutgivare som erbjuder kreditkort. Det är allt från de stora bankerna, till matkedjorna till andra långivare som idag har kreditkort. Om du vill hitta bästa kreditkortet för dig, så bör du fundera ett slag på vad du behöver och jämför kreditkort mot varandra!

Om du vill göra det enkelt för dig själv att jämföra, se då till att gå ut på en sajt som hittakreditkortet, som gjort denna jämförelse åt dig. Du kan så klart även jämföra på egen hand med, men det du bör undvika är att ansöka om flera stycken på olika ställen. Det eftersom varje gång du gör en sådan ansökan, så kommer en UC att tas på dig, alltså en kreditupplysning. Allt för många sådana förfrågningar ger dig en sämre kreditvärdighet.

Vad bör du jämföra?

När du ska välja ett passande kreditkort, så finns det lite olika saker att tänka på. Du bör till exempel fundera på var, när och hur du vill använda ditt kreditkort. Det kan var en fördel att du funderar på dina egna köpvanor, så att du väljer ett kort som ger förmåner där du ändå brukar handla. Idag har nämligen kreditkorten olika inriktningar så att säga. Det är inte ovanligt att de benämns som shoppingkort, bensinkort, resekort och så vidare, just för att de har ett visst fokus.

En annan bra sak att fundera på är hur ofta du har tänkt dig att använda ditt kreditkort. Det finns en del kreditkort som har olika, ibland exklusiva förmåner kopplade till sig. Dock är dessa ofta belagda med en hög årsavgift. Så det gäller att det är värt att betala den kostnaden för de förmånerna i så fall. Det finns även kreditkort helt utan årsavgift, som ofta är det bästa alternativet om du inte tänkt använda ditt kreditkort hela tiden.

Du bör även jämföra vad för kredit du kan få hos olika kortutgivare. En del erbjuder en rätt så hög kreditlimit, andra lägre. Så vad du ska välja beror ju helt enkelt på hur mycket kredit du vill ha att röra dig med.

Fundera även på om det ska vara ett kort där du har möjligheten att delbetala köp. Att betala hela fakturan i slutet av månaden är oftast bäst, då det inte ger dig räntekostnader. Men ibland är det bra att kunna dela upp. Då är det ju bra att ha ett kreditkort med låg ränta.

Varför ska du jämföra kreditkort?

Det finns ju idag så många olika kreditkort så väl som kortutgivare så det kan vara svårt att veta vad du ska välja. Att göra en jämförelse av kreditkorten, baserat på vad du är ute efter är därmed en god idé. Du bör därmed som vi sagt, fundera på vad det är du vill ha ut av ditt kort. Kreditkort har idag olika förmåner, avgifter och villkor. Du bör välja ett kort som passar dig och ditt köpbeteende, är du inte i behov av ett kreditkort kanske ett betalkort passar dig bäst.

Om du ofta reser, så är det smart att välja ett så kallat resekort, medan om du ofta kör bil och tankar ofta, bör satsa på ett bensinkort, men är du den som vill kunna köpa allt på ditt kreditkort och få förmåner på varje köp, bör du satsa på bonuskort. Att välja rätt kreditkort kan göra att du sparar pengar på din konsumtion och förbrukning av varor i längden.

Du kan vara smart och besöka en sida som till exempel hittakreditkortet.se som jämför kreditkort åt dig. Det gör det enklare för dig!

Must Read

Välja nattduksbord

Är det så att du funderar på att köpa ett nattduksbord? Det är ju det ofta lilla bord som man har bredvid sängen. Oftast...

Vad kännetecknar en modern familj?

Vi lever i en hektisk tid där saker och ting ändras konstant och de ändras snabbt. Vad innebär detta för våra familjer och vad...

Vem gillar inte Super Mario?

Super Mario är en datorspelsserie som sedan även kom att få en massa spin-offs och prylar med samma tema. Marioserien består av många olika...