MAM nappar från Esska – bra för barns munhälsa

0
177

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Problem med munhygienen och tänderna hos barn har på senare år blivit ett särskilt stort problem i Sverige. Det finns dock saker som kan göras för att förebygga dessa problem i framtiden.

Rätt slags nappar

Redan under spädbarnstiden innan tänderna börjar sticka ut ur tandköttet går det faktiskt att göra saker för att förebygga problem med tänderna. Genom att använda rätt slags nappar utvecklas munnen och tänderna som de bör.

  • Bland annat MAM nappar har utvecklats i samarbete med tandläkare och andra medicinska specialister. Genom att använda dem stöds en korrekt utveckling av gommen och tänderna, och tack vare de stora lufthålen i nappen förhindras hudirritation.
  • Esska har även hållbara nappar som innehåller en ventilmekanism som gör att luften pressas ur nappen när den används. På så vis minskar risken för nappbett som förstör tänderna på lång sikt.

Reglera sockerintaget

Det kan inte repeteras tillräckligt mycket – sockret är en av de största bovarna till barns problem med munhygienen idag. Så vad kan man göra för att minska på barnens sockerintag?

  • Introducera inte godis till barnen i allt för ung ålder i onödan.
  • Låt inte barnen få en liten mängd godis varje dag. Genom att koncentrera sockerintaget till endast en dag i veckan kan många problem med tänderna undvikas.
  • Det bästa skulle förstås vara att undvika socker helt och hållet, men de flesta vet att det inte är möjligt idag eftersom socker är något som de flesta barn kommer i kontakt med på något sätt.

Tandborstning och tandläkarbesök

Sist men inte minst – det är extremt viktigt att ta hand om barnens tänder i vardagen. Lär dem redan i tidig ålder vikten av att ta hand om tänderna.

  • Se till att tänderna borstas ordentligt minst en gång per dag.
  • Använd en tandborste och tandkräm som är anpassade för barn. Obekväma tandborstar och starka smaker på tandkrämen kan avskräcka barnen från att vilja borsta tänderna regelbundet.