fredag, augusti 14, 2020

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Ryckigt på börsen under en kris

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Under våren 2020 går världen igenom en sällan skådad kris. Det är ett virus som drar över världen och som tvingar regeringar över hela världen att vidta åtgärder av ett slag som de aldrig tänkt att de skulle behöva vidta.

Detta påverkar inte bara stater och företag utan även helt vanliga familjer. För även om de flesta familjer kanske inte tänker på det så är de direkt eller indirekt beroende av hur finansmarknaderna utvecklas, och finansmarknaderna rasar ihop helt och hållet när en hel värld går in i en akut kris.

Men finansmarknaderna återhämtar sig också relativt snabbt när det är tydligt att krisen snart är över.

För den som är intresserad av att fördjupa sig finns det mer att läsa här: via.tt.se.

Börsen återhämtar sig alltid med tiden

Under en längre tidsperiod kommer börsen alltid att återhämta sig. Visst finns det tider då börsen legat väldigt lågt under en längre tid men över det långa loppet har börsen alltid tagit sig upp igen, även om det ibland gått väldigt långsamt.

Det som är viktigt att komma ihåg är att börsen alltid ligger ganska långt före de fysiska marknaderna. Det som händer på börsen slår igenom i verkligheten först långt senare. Långt senare kan betyda ett par månader eller mycket längre tid, det beror på andra omständigheter.

Tänk på detta om du handlar med aktier och andra värdepapper

För den familj som har investerat i aktier är det viktigt att komma ihåg att det alltid finns risker förenade med investeringar. Om man handlar i aktier ska man komma ihåg att man kan förlora lika mycket som man kan vinna. Vid en större kris ska man också vara beredd på att det kanske inte finns någonting som man kan göra. Men det finns slut även på de värsta kriser så det gäller att hålla ut.

Must Read

Den perfekta julklappen till mamma

Att hitta en perfekt present till sin mamma är alltid lika svårt! De flesta mammor verkar redan ha det mesta och ändå behöver vi...

Budgetvänlig födelsedagsfest

Har du tänkt överraska en vän eller familjemedlem på födelsedagen, men har en väldigt låg budget? Oroa dig inte, för här delar vi med...

Kontrollera motorns kamkedja

Det är många delar i en bil som kan gå sönder. Det vanligaste är stenskott på vindrutan, en repa i lacken eller en lykta...