Så väljer du rätt dörrmatta

0
222

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En dörrmatta, det är en matta du kan ha innanför din dörr. Det kan även vara en matta du har precis utanför ytterdörren. Det eftersom det idag finns olika dörrmattor att välja på. En dörrmatta som läggs innanför dörren, den har man främst för att stoppa att grus, smuts, snö och annat ska dras in vidare i bostaden. Den kan man använda för att torka av fötterna på. Sedan är det ju även snyggt med en dörrmatta. För att du ska hitta rätt dörrmatta, så måste du bestämma om det är en som ska vara innanför dörren eller om den ska ligga utanför. Du kan förvisso välja att ha båda delar!

Dörrmatta för utomhusbruk

Om du vill satsa på att ha en dörrmatta utomhus, precis utanför ytterdörren, så kan det vara bra att välja en som har någon form av skrapfunktion. Det är en stor fördel att kunna skrapa av skorna innan man kliver in genom dörren. Smuts, grus, snö med mera stannar då kvar på utsidan! Du kan även välja att ha en tålig gummimatta eller plastmatta. De är enkla att spola av. Men då kan det vara bra att ha en separat skrap jämte för dina skor.

Dörrmatta innanför ytterdörren

Om du ska välja rätt dörrmatta att ha innanför dörren, i din hall, så är det bra att välja en i bra material. Den får gärna vara absorberande. Det så att den kan suga åt sig snö och regn. Dessa mattor har ofta en undersida av gummi, så att den ligger stadigt på plats. Fördelen med dörrmattor för inomhusbruk är att de ofta kommer i en mängd olika färger och material samt i olika storlekar. Det finns ofta dörrmattor för inomhusbruk som har små söta motiv, eller rolig text. Du kan matcha den med övriga mattor i hallen eller ha en som sticker ut.