söndag, september 27, 2020

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Så väljer du rätt tvättmaskin

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När du ska köpa en ny tvättmaskin behöver du vara påläst. Du behöver bland annat ta ställning till hur stor maskinen ska vara, vilken energiklass du ska välja och vilka funktioner du behöver. Lär dig mer här.

Funderar du på en ny tvättmaskin? Kanske har din nuvarande gått sönder eller så har du behov av att uppgradera till en bättre modell. Att hitta en bra tvättmaskin är inte helt enkelt, det finns mycket att ta ställning till.

Maskinens storlek

För det första bör du fundera över hur mycket plats du har till din tvättmaskin, den måste självklart rymmas där du har tänkt att ställa den. Mät utrymmet innan du börjar titta på olika modeller.

Den vanligaste bredden är 60 cm, men det finns både större och mindre varianter. Hur många ni är i familjen bör också vara vägledande när du väljer storlek. En stor familj behöver en större tvättmaskin.

Energiåtgång, centrifug och ljudnivå

Tvättmaskiner har olika energiklass beroende på hur mycket ström som går åt. De effektivaste är klassade med energiklass A. Dessutom anges ett antal plustecken, där tre plustecken innebär den allra energisnålaste varianten.

Ju fler varv per minut centrifugen klarar desto effektivare är den. Med en riktigt effektiv centrifug torkar tvätten snabbt, vilket också bidrar till att maskinen drar mindre ström.

Undersök också vilken ljudnivå tvättmaskinen har. Det är skönt med en tyst tvättmaskin som inte stör för mycket. Du kan läsa mer här.

Program och funktioner

Har du ofta bråttom i vardagen? Då ska du kanske rikta in dig på en tvättmaskin med ett extra snabbt program. Det finns även modeller med miljövänliga program. Men det är inte alltid som dessa program klarar av att tvätta tvätten helt ren, så du bör vara vaksam.

En modern tvättmaskin kan vara utrustad med digital display och andra användarvänliga funktioner. Exempelvis finns det maskiner som väger tvätten och beräknar hur lång tid som krävs för att rengöra den.

Must Read

Förvaring av vinflaskor för den moderna familjen

Att ha ett förråd med vin eller en vinkällare hemma blir allt mer populärt. Idag finns det massor av varianter att välja mellan när...

Inred din altan med ett vackert utebord

Att kunna använda sin uteplats så mycket som möjligt och på så många sätt som möjligt är guld värt. Till exempel kan det vara...

Den perfekta julklappen till mamma

Att hitta en perfekt present till sin mamma är alltid lika svårt! De flesta mammor verkar redan ha det mesta och ändå behöver vi...