söndag, oktober 20, 2019

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Så väljer du rätt tvättmaskin

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När du ska köpa en ny tvättmaskin behöver du vara påläst. Du behöver bland annat ta ställning till hur stor maskinen ska vara, vilken energiklass du ska välja och vilka funktioner du behöver. Lär dig mer här.

Funderar du på en ny tvättmaskin? Kanske har din nuvarande gått sönder eller så har du behov av att uppgradera till en bättre modell. Att hitta en bra tvättmaskin är inte helt enkelt, det finns mycket att ta ställning till.

Maskinens storlek

För det första bör du fundera över hur mycket plats du har till din tvättmaskin, den måste självklart rymmas där du har tänkt att ställa den. Mät utrymmet innan du börjar titta på olika modeller.

Den vanligaste bredden är 60 cm, men det finns både större och mindre varianter. Hur många ni är i familjen bör också vara vägledande när du väljer storlek. En stor familj behöver en större tvättmaskin.

Energiåtgång, centrifug och ljudnivå

Tvättmaskiner har olika energiklass beroende på hur mycket ström som går åt. De effektivaste är klassade med energiklass A. Dessutom anges ett antal plustecken, där tre plustecken innebär den allra energisnålaste varianten.

Ju fler varv per minut centrifugen klarar desto effektivare är den. Med en riktigt effektiv centrifug torkar tvätten snabbt, vilket också bidrar till att maskinen drar mindre ström.

Undersök också vilken ljudnivå tvättmaskinen har. Det är skönt med en tyst tvättmaskin som inte stör för mycket. Du kan läsa mer här.

Program och funktioner

Har du ofta bråttom i vardagen? Då ska du kanske rikta in dig på en tvättmaskin med ett extra snabbt program. Det finns även modeller med miljövänliga program. Men det är inte alltid som dessa program klarar av att tvätta tvätten helt ren, så du bör vara vaksam.

En modern tvättmaskin kan vara utrustad med digital display och andra användarvänliga funktioner. Exempelvis finns det maskiner som väger tvätten och beräknar hur lång tid som krävs för att rengöra den.

Must Read

Auktoriserad översättare

Det moderna samhället innebär en internationalisering som bara går fortare och fortare. Denna höga hastighet på internationaliseringen innebär naturligtvis att svenskarna får mer och...

Visa fram familjens minnen och drömmar

Vad som är modernt inom heminredning varierar, och olika trender kommer och går. Något som dock nästan alltid har fungerat bra, är att dekorera...

Spara pengar på löpande förbrukning

Januari är inte bara årets första månad. Den symboliserar en nystart för många – för andra är den förknippad med lågvatten i bankboken. Detta...