fredag, augusti 14, 2020

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Skydd mot ljusinfall

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om man föredrar gardiner eller persienner är en smaksak. Båda samlar lika mycket damm och båda skyddar mot insyn och solljus. Lamellgardiner hamnar någonstans däremellan och kan vara ett bra alternativ för några. Men det är inte bara tycke och smak som avgör hur du skyddar dina fönster.

Ljuset har inlytande

Fönsterna är avgörande för hur mycket ljus som kommer in i ett rum. Många har av den anledningen valt att ha riktigt stora fönster i t ex vardagsrummet. På sommarhalvåret kan det betyda en hel del värme också. En gardinkappa eller tunna voilegardiner hjälper inte stort här, utan här ska det vara något som inte släpper in ljuset. Med solljuset kommer nämligen värmen, under sommarhalvåret.

Både persienner och gardiner går att få motoriserade. Har du detta kan du programmera dem till att vara för- eller fråndragna på särskilda tidpunkter. Du kan även fjärrstyra dem från din mobil. De fås även med speciella solsensorer som gör att de kan följa vädret. När solen står på skyddar de mot värmen, och när det är molnigt släpper de in ljuset. När du är hemma styr du detta själv.

Solskydd

Det finns många olika sätt att skydda sitt hem från solljuset. En annan möjlighet är att montera markiser på utsidan av huset. Dessa inte bara reducerar värmen inomhus utan skapar även en sval skuggplats utomhus. Även dessa finns med motor så du kan styra dem från surfplattan eller förprogrammera dem.

Både gardiner, persienner och markiser som går att styra på det här viset bidrar dessutom till att hålla din elräkning nere. På sommaren kan du reducera hur mycket ACn behöver vara på. Under höst och vår kan du ändra inställningarna så att så mycket ljus, och därmed värme som möjligt släpps in. Så håller du värmeräkningen i schack. Det här är bra både för din plånbok och för vår miljö.

Must Read

Den perfekta julklappen till mamma

Att hitta en perfekt present till sin mamma är alltid lika svårt! De flesta mammor verkar redan ha det mesta och ändå behöver vi...

Budgetvänlig födelsedagsfest

Har du tänkt överraska en vän eller familjemedlem på födelsedagen, men har en väldigt låg budget? Oroa dig inte, för här delar vi med...

Kontrollera motorns kamkedja

Det är många delar i en bil som kan gå sönder. Det vanligaste är stenskott på vindrutan, en repa i lacken eller en lykta...