söndag, april 11, 2021

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Spara pengar på löpande förbrukning

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Januari är inte bara årets första månad. Den symboliserar en nystart för många – för andra är den förknippad med lågvatten i bankboken. Detta efter jul och nyårsfester, med tillhörande julklappar. Därför är extra många på jakt efter spartips i dessa dagar. Men att spara behöver inte nödvändigtvis betyda att man skall gå väsentligt ner i levnadsstandard. Ofta kan man spara genom att optimera sitt förbruk, så att man inte betalar för sånt som man inte direkt har glädje av – som till exempel att undgå att betala mer än nödvändigt för ström.

Gå igenom avtal för El, vatten, telefoni och liknande

Det är en riktigt bra idé, att göra det till en vana att då och då kolla upp sina löpande avtal. Det kan vara försäkringar, el-avtal, telefoni och liknande. Kanske kan man nu få ett bättre avtal? Eventuellt genom att byta leverantör. Ibland kan man få ett bättre avtal hos sin nuvarande leverantör, blot genom att nämna att man överväger att byta till ett annat företag. Det finns helt enkelt ingen som helst anledning att betala överpriser för resurser såsom El, telefoni och vatten.

Förbrukningsartiklar och strömförbruk

Ett ofta översett område, där man ofta kan spara pengar, är löpande förbruk av sådant som tvättmedel, vattenförbruk och inte minst strömförbruk. Om man skaffar en nu tvättmaskin, kan man välja en med självdosering av tvättmedel. På så sätt överdoserar man aldrig, och sparar på så sätt pengar i längden. När det gäller alla vitvaror har utvecklingen gått framåt när det gäller ström och vattenförbruk. Om man ser till att ens vitvaror har energimärkning A+++ (som är den bästa) så kan man spara en hel del på elräkningen, jämför om man har äldre vitvaror. Glödlampor är en annat område, där många kan spara. Bara genom att se till att alla glödlampor hemma är av lågenergityp, kan de flesta spara en hel del.  Idéen är helt enkelt att alltid välja produkter, som jämfört med andra av sin typ, är energi och förbrukningssnåla.

Must Read

Så får du din bebis att sova bättre

Sover din lilla baby dåligt? Vaknar han eller hon stup i kvarten vilket gör att din sömn också störs? Ett inte alltför ovanligt problem...

Välja rätt sorts proteinpulver

Protein kan komma i många former. Det kan vara snabbt, långsamt eller mittemellan. Det är bra att ha rätt sorts protein för rätt tillfällen....

Modern packning – vad menas med det?

Att packa på ett smart och miljövänligt sätt är ett måste för många i dagens miljöinriktade samhälle. Och just det miljövänliga perspektivet passar som...