Vad kännetecknar en modern familj?

0
148

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Vi lever i en hektisk tid där saker och ting ändras konstant och de ändras snabbt. Vad innebär detta för våra familjer och vad kännetecknar en modern familj? Det finns antagligen mycket som kan sägas om den frågan. Här kommer några synpunkter i punktform:

  • En modern familj har i många fall en eller flera medlemmar som jobbar hemifrån. De har ett eget hemma kontor, med eget kontorsmaterial, bekvämt bord och en kontorsstol och allt annat som hör ett kontor till

  • Familjen använder sig flitigt av Internet

  • Hushållet har en eller flera datorenheter i form av surfplattor, telefoner och datorer

  • Många filmer och serier streamas online

  • Familjens räkningar betalas digitalt

  • Övriga utgifter såsom klädesinköp eller mat handlas i vissa fall också via nätet.

Håller ni med om ovanstående lista? Eller har ni något ni vill tillägga eller ta bort? För all del, gör gärna det.

Internet påverkar vårt familjeliv

Att digitaliseringen påverkar våra familjeliv är ett faktum. Hur då? På många och olika sätt. Idag kan barnen titta självständigt på sina program utan att brottas om fjärrkontrollen och bråka om vilken kanal de ska se. Det är bara ett roligt exempel på det hela. I det stora hela har de unga fått fantastiskt många möjligheter tack vare den digitala äran. De kan hitta information mycket snabbare och har chansen att lära saker på ett sätt som föräldrarna aldrig fått.

Internet underlättar en del av hushållets uppgifter. Som det nämndes ovan kan man beställa allt från mat till kläder och möbler via nätet, en väldigt tidseffektiv metod att köpa det familjen behöver.

Finns det något negativ med Internet när det kommer till familjen?

Ja, det är klart det finns. Enligt experterna tenderar familjemedlemmarna att prata mindre med varandra och spendera mer tid med sina mobiltelefoner och surfplattor. I längden anses denna tendens att vara negativ för familjens sammanhållning.