Vad vet du om flexit kepsar?

0
108

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Kepsar finns i olika modeller, så långt är vi alla med. Men vad finns det för modeller och vad står flexit kepsarna för?

Majoriteten av kepsarna är justerbara. De justeras med hjälp av ett spänne eller ett band placerat baktill på kepsen. Dessa kepsar kallas för snapback kepsar. Flexit kepsar är lite annorlunda. De är helt runda och har ingen öppning bak såsom snapback kepsen. Modellen anses vara väldigt bekväm och sitter fint på huvudet tack vare det elastiska materialet som den tillverkats av. Skärmen är böjd och ger ett ganska coolt intryck.

Kepsarna och subkulturen

Kepsarna och vissa subkulturer hänger ihop. Hur? Kepsen är inte bara en accessoar utan ett attribut med karaktär. Tänk dig en kille som kör skate, har sina säckiga byxor på sig och en keps på huvudet. Visst känns det bekant?

Tänk samma för ett gäng unga killar som lyssnar på hiphop. De bär alla kepsar och det är mer eller mindre väntat att de gör det. Kepsen i de här sammanhangen ger status och visar att personen i fråga tillhör en viss grupp, en viss krets av människor.

Från basebollspelarna till hiphopparna

Var började kepsen sin historia? Det är amerikanska basebollspelare som började bära kepsen som en del av sin uniform på terrängen. Det var på 1950-talet. Kepsarna såg inte riktigt ut som dagens populära modeller men de hade samma form och visserligen samma status. Är man basebollspelare, har man keps på sig.

På 80-, och 90-talet ändrades kepsens inriktning. Från en självklar accessoar för basebollspelare förflyttades den till en ny grupp av människor, nämligen de som gillar att lyssna på hiphop. Därefter har kepsens utveckling varit intensiv och intressant. Nya modeller, nya tryck och coola färger gör den till ett av de mest älskade och självklara tillbehören för en del människor. Det blir intressant att se hur kepsen ser ut om 10 eller 20 år.