söndag, april 11, 2021

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Välja rätt sorts proteinpulver

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Protein kan komma i många former. Det kan vara snabbt, långsamt eller mittemellan. Det är bra att ha rätt sorts protein för rätt tillfällen. Det gör nämligen att man kan optimera effekten på den träning man gör. Produkterna som dominerar på marknaden idag är de som baserats på olika mejeriråvaror. Ofta talar man om kasein och vassle när man talar om proteinpulver. Båda dessa utvinns av mjölk. Även om båda har samma ursprung så används de på olika sätt samt att de fungerar på olika sätt. När det gäller vassleprotein så tas detta upp snabb och har en så kallad muskelbyggande effekt. Kasein däremot tas upp långsamt och den motverkar muskelnedbrytning. Vassleprotein lämpar sig således i samband med att man tränar medan kasein passar bra att ta på kvällen. På https://billigfitness.se/collections/proteinpulver hittar du flera olika varianter av just proteinpulver.

Andra alternativ

Om det är så att du är laktosintolerant eller mjölkproteinintolerant eller vegan, så finns det andra bra alternativ än kasein och vassle. Kanske inte lika många varianter, men det finns i alla fall produkter som utvinns av andra källor än mjölk. Bland annat finns sojaprotein, som givetvis då utvinns av sojabönor. Det är en av de få icke-animaliska proteinkällor som anses vara biologiskt fullvärdig. Sedan finns det även proteinpulver som baserats på ärtor, ris, vete och så vidare.

En ganska ny sak inom proteinpulver är annars att använda biffprotein i proteintillskott. Det som då utgör proteinkällan i dessa produkter är då köttprotein från nötkreatur. Proteinpulver som har baserats på just biffprotein har då en hög koncentration av kreatin samt de muskelbyggande grenade aminosyrorna (BCAA).

Sammanfattning

  • Protein är byggstenar för kroppen och muskler

  • Vassleprotein tas upp snabbt och intas med fördel i samband med träning

  • Kaseinprotein tas upp långsamt och kan intas på kvällen

  • Du som är intolerant mot laktos eller mjölkprotein kan använda biffprotein

  • Om du vill ha helt vegetabilisk proteinkälla, välj sojaprotein.

Must Read

Så får du din bebis att sova bättre

Sover din lilla baby dåligt? Vaknar han eller hon stup i kvarten vilket gör att din sömn också störs? Ett inte alltför ovanligt problem...

Välja rätt sorts proteinpulver

Protein kan komma i många former. Det kan vara snabbt, långsamt eller mittemellan. Det är bra att ha rätt sorts protein för rätt tillfällen....

Modern packning – vad menas med det?

Att packa på ett smart och miljövänligt sätt är ett måste för många i dagens miljöinriktade samhälle. Och just det miljövänliga perspektivet passar som...