Vem gillar inte Super Mario?

0
281

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Super Mario är en datorspelsserie som sedan även kom att få en massa spin-offs och prylar med samma tema. Marioserien består av många olika spel och skapades av Nintendo. Som huvudperson ser vi just Mario samt att i de flesta spel är även hans bror Luigi med. Andra karaktärer som förekommer är Bowser, prinssessan Peach, Toads, Yoshi samt många fler. Idag finns det många Super Mario leksaker att köpa. Det finns allt från små söta plastgubbar, till stora kramdjursmodeller så väl som det finns nyckelringar, lekset och mycket mer.

Super Mario som spel

Det allra första spelet är Super Mario Bros och det var till NES. Det är ett 2D spel där man helt enkelt rörde sig längs med en sidoscrollande bana. Mario och Luigi bor i Svampriket. Deras uppdrag är att rädda prinssessan, som från början hette Toadstool, numera Peach och det från den otäcka Bowser.

Spelet efter heter Super Mario Bros 2, där bröderna ska besegra en ond groda vid namn Subcon. Sedan kom Super Mario Bros 3 och där ska de båda bröderna besegra Bowser samt sju av hans Koopalings.

Sedan följde det en mängd olika Super Mario spel, en del till NES, en del för Game Boy. Nya konsoler dök upp så som Nintendo 64 och därmed även nya spel med Mario och Luigi och alla deras vänner och fiender. 3D spel kom att bli nya grejen. Med konsolen Wii kunde man spela 4 stycken samtidigt.

Mariospelen är så kallade plattformsspel. Oftast så besegras fiender genom att hoppa på dem. I senare spel tillkom det uppgraderingar, så att man kunde ha vissa vapen. När det gäller spelen i 2D så är dessa med banor som är linjära och indelade i olika världar. När det gäller spelen i 3D, så är världarna mer icke-linjära och spelaren kan i vissa av dem själv välja hur de vill ta sig fram.

I spelen finns det många saker som är så att säga återkommande och typiska för alla Super Mario spel. Det är bland annat block med frågetecken, supersvampar, 1-upsvampar, eldblommor och stjärnor. Dessa fanns från allra första spelet och finns i stort sett alla varianter av spelen. De har alla olika funktioner i de olika spelen.

Super Mario som leksak

När det gäller Super Mario som leksak så finns det en hel del att välja på. Det finns så klart figurer så som Mario, Luigi, Bowser, prinssessan Peach, Toads, Yoshi och många fler. Det finns även fina set, med slott eller delar som känns igen från spelen. Att leka med Mario och hans vänner är kul för alla barn i alla åldrar och det oavsett om man har spelat spelen eller inte. Hos Billig Lek finns det många leksaker med Mario och hans vänner. Du kan köpa dessa till dina barn, eller kanske till dig själv? Du kanske är ett stort fan av Super Mario och har spelat flera av spelen? Då kan det ju vara rätt kul att ha egna figurer från denna värld.